Gran Canaria

Spanje

Vakantie Gran Canaria

Als je mij vraagt wat mijn favoriet is van de Canarische eilanden, is dat alsof je een moeder vraagt wie haar favoriete kind is. Ik kan gewoon niet kiezen! Als ik zin heb om te relaxen op een ongelofelijk mooi strand, kies ik toch voor een vakantie op Gran Canaria. Ook om te snorkelen en wandelingen te maken door de duinen kan ik hier perfect terecht. Over wandelingen gesproken, Jardin Canario is een mooi natuurgebied waar je ook rond kan dwalen over verschillende paadjes. Als je dan uiteindelijk bovenaan de berg uitkomt, krijg je er ook nog eens mooie uitzichten over de omgeving bij. Als dat niet het ultieme Spanje is!

Meer over Gran Canaria

Bezienswaardigheden op vakantie op Gran Canaria

Bij een reis naar Gran Canaria denk je waarschijnlijk net als ik eerst aan de prachtige stranden. Maar weet je ook dat je vrijwel nergens ter wereld zoveel verschillende landschappen op zo’n kleine oppervlakte vindt? Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura en is net als haar buureilanden van vulkanische oorsprong. Er zijn bergen van wel tweeduizend meter hoog, er groeien tropische bossen en je vindt er droge woestijngebieden. Die diversiteit daagt me uit tot sportieve activiteiten, van wandelen tot mountain biken en surfen. Ik kan immers altijd weer bijkomen op een van de oneindig lange zandstranden met een uitzicht op de wiegende palmbomen…

Een bezoekje aan de authentieke hoofdstad Las Palmas staat ook altijd een dagje op mijn planning. Ik struin graag door de straten van de historische wijk La Vegueta. Van de pastelkleurige huizen met houten balkons en versierde fonteinen omringd door palmbomen krijg ik nooit genoeg! De liefhebbers van het uitgaansleven kunnen hier ook terecht, maar ik ga ’s avonds het liefst terug naar mijn kleinschalige Spaanse Finca. Met een glas wijn in de hand kan ik uren in het donker staren. Gran Canaria heeft namelijk de helderste sterrenhemel van Europa!

Culinaire reis door Gran Canaria

Visliefhebbers kunnen net als ik hier hun hart ophalen. Caldo de pescado (vissoep), vieja sancochada (een braadpan van dorade) en Sancocho canario (een stoofpot van gezouten kabeljauw en zoete aardappel) zijn slechts een paar van mijn favorieten. Die laatste wordt alleen geserveerd op feestdagen en op zondag, dus dit heeft een extra feestelijk tintje. En daarnaast maakt een heerlijk glas koude sangria ook alles goed!

Veel liefs uit het authentieke Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden waar je altijd terecht kunt voor een zonvakantie. De zomers zijn vaak warm en droog. Met de zon die wel 9 uur per dag schijnt, is een vakantie aan zee des te fijner om even af te koelen met de voetjes in de zee. Tussen oktober en maart kan het er wel eens regenen, maar dit neemt niet weg dat het een goede winterzon vakantiebestemming is. Het noorden van Gran Ganaria is natter, omdat de bergen in het midden van het eiland de regen tegen houden.

De gemiddelde temperatuur is 22 graden, maar in de winter zakt de temperatuur vaak tot net onder de 20 graden. Houd er rekening mee dat het 's avonds op Gran Canaria wel redelijk afkoelt in de winter. Het is aan te raden om een trui in te pakken, zodat je nog heerlijk en behaaglijk buiten kunt zitten.

Autorijden op Gran Canaria

Met een fly & drive vakantie kun je bij aankomst de auto in stappen om richting het vakantiehuis te gaan. De bergen op Gran Canaria zorgen soms voor uitdagende autoritten. Uitgezonderd de twee snelwegen GC1 en GC2 zijn de wegen af en toe steil en smal en is extra oplettendheid geboden. De wegen zijn beveiligd met vangrails.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen kan je, tegen een meerprijs, de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op Gran Canaria

Ver weg van de massa