Gran Canaria

Spanje

Vakantie Gran Canaria

Als je mij vraagt wat mijn favoriete Canarische eiland is, is dat alsof je een moeder vraagt wie haar favoriete kind is. Ik kan gewoon niet kiezen! Als ik zin heb om te relaxen op een ongelofelijk mooi strand, kies ik voor Gran Canaria. Maar ook om te snorkelen en wandelingen te maken door de duinen kan ik hier perfect terecht. Over wandelingen gesproken, Jardin Canario is een mooi natuurgebied waar je ook rond kan dwalen over verschillende paadjes. Als je dan uiteindelijk bovenaan de berg uitkomt, krijg je er ook nog eens mooie uitzichten over de omgeving bij. Als dat niet het ultieme Spanje is!

Meer over Gran Canaria

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Bij Gran Canaria denk je waarschijnlijk net als ik eerst aan de prachtige stranden. Maar weet je ook dat je vrijwel nergens ter wereld zoveel verschillende landschappen op zo’n kleine oppervlakte vindt? Er zijn bergen van wel tweeduizend meter hoog, er groeien tropische bossen en je vindt er droge woestijngebieden. Die diversiteit daagt me uit tot sportieve activiteiten. Ik kan immers altijd weer bijkomen op een van de oneindig lange zandstranden…

Eten en drinken op Gran Canaria

Visliefhebbers net als ik kunnen hier hun hart ophalen. Caldo de pescado (vissoep), vieja sancochada (een braadpan van dorade) en Sancocho canario (een stoofpot van gezouten kabeljauw en zoete aardappel) zijn slechts een paar van mijn favorieten. Die laatste wordt alleen geserveerd op feestdagen en op zondag, dus dit heeft een extra feestelijk tintje.

Het weer op Gran Canaria

De zomers op Gran Ganaria zijn vaak warm en droog. Tussen oktober en maart kan het er wel regenen. Het noorden van Gran Ganaria is natter, omdat de bergen in het midden van het eiland de regen tegen houden. De gemiddelde temperatuur is 22 graden, maar in de winter zakt de temperatuur vaak tot net onder de 20 graden. Een warme trui is in de avonduren dan fijn, dus vergeet deze niet mee te nemen.

Autorijden op Gran Canaria

De bergen op Gran Canaria zorgen soms voor uitdagende autoritten. Uitgezonderd de twee snelwegen GC1 en GC2 zijn de wegen af en toe steil en smal en is extra oplettendheid geboden. De wegen zijn beveiligd met vangrails.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen, tegen een meerprijs, kan je de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op Gran Canaria

Ver weg van de massa